Valdmannile kulub ära uus väljakutse

ÄP 15. juuni 2007, 00:00

Tänane Äripäev kirjutab, et Tallinna vaieldamatult tuntuim kommunaalametnik Ain Valdmann salgab maha oma kunagise ärilise seotuse tänavapuhastusfirmaga Teho - firmaga, mis on saanud Tallinna linna kommunaalametilt viie aasta jooksul 180 miljoni krooni eest töid.

Seega on Ain Valdmann linnaametnikuna tellinud suures mahus töid firmalt, mille tütarfirma omanik ta oli, samuti on Teho praegune omanik Heikki Anipai Valdmanni hea sõber.

Äripäeva toimetus esitab linnapea Edgar Savisaarele noodi: staarkommunaalametnik Ain Valdmann tuleb linnavõimu maine kahjustamise pärast ametist vabastada.

Loodame, et linnapea Edgar Savisaar ei poe enam naeruväärsete vabanduste taha, et ta pole jõudnud Ain Valdmanni kohta pressis ilmunut lugeda. Sel juhul ei ole ta kursis, millega linnaametnikud tema selja taga tegelevad, mis asja ajavad. Sestap on põhjust kahelda linnapea enda ametialases pädevuses.

Antud juhul kinnitas Ain Valdmann Äripäevale silmagi pilgutamata, et mingit ühist omanikuvormi pole tema ja Teho vahel kunagi olnud. See ei vasta aga tõele.

180 miljonit krooni, mille linn on Tehole maksnud tänavapuhastustööde eest, on isegi pealinna mõistes suur raha. See raha on voolanud aga isiklikke sõprussuhteid pidi.

Kui Edgar Savisaar ei vabasta Ain Valdmanni, annab ta sellega omapoolse vaikiva heakskiidu toimuvale - et niiviisi asjad Tallinnas käivadki. Et linn võib olla linnaametnike isiklike äriprojektide osa.

Tõsi, Teho on saanud linnalt lepingud riigihangete kaudu, seega on mõlemal poolel kaitseargumendid varnast võtta. Ent riigihangete tingimusi on silmatorkavalt seadistatud nii, et nendele vastaks kitsas ring firmasid, sealhulgas Teho.

Ain Valdmann on seisnud Tallinnas jalgrattateede ehitamise eest ja selle eest on põhjust teda natuke kiita ka. Kui Tallinna linn püüdis juurutada autovaba päeva, väntas Valdmann tööle eeskuju väärivalt jalgratta seljas, kiiver peas.

Aga töö valgustkartvat ja mahasalatud kuuluvat poolt tulebki püüda millegi helgemaga kompenseerida.

Valdmanni näol on tegu äärmiselt staažika kommunaalametnikuga, kelle karjäär algas juba sügaval nõukogude ajal. Sellest ajast pärineb ka Valdmanni tööstiil. Elanud üle Tallinna linna- ja abilinnapead kümne aasta jooksul, on kõik süüdistused Valdmannilt maha libisenud nagu hane seljast vesi.

Linnapea Edgar Savisaar, kui te Valdmanni ei vabasta, on ta teidki õnnelikult üle elanud ja jätkab järjest suurema staarametnikuna!

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing