27. juuni 2007 kell 6:41

Vene äri eripära üllatas Rootsi firmajuhti

Lääne kommetega harjunud ettevõtjates tekitab Vene asjaajamine hämmastust.

Kontakt East Holding on poole tuhande töötajaga Rootsi börsifirma, mis tegeleb Venemaal ärikataloogide avaldamise ja internetiteenuste pakkumisega, kirjutas Ärileht.

Ettevõtte rootslasest finantsjuht Anders Einarsson kirjeldas hiljutisel Riia finantskonverentsil Vene äri eripära. Olles elanud kümme aastat Aafrikas ja seejärel aasta Lätis, uskus ta, et meie idanaabri juures ei saa teda miski eriti üllatada. “Pealegi arvasin, et tean midagi Venemaast, sest Lätis on pangaomanikud venelased,” ütleb ta. “Tegelikult sain aga hulga valusaid õppetunde. Venelaste riskiinnovatsioon üllatab mind. Suurim oht on sageli su enda eelarvamused suurematest riskidest, mida sageli kallutab ja piirab kogemus lääne äritavadest.”

Hetkel kuum