Agnes Ojala • 7. august 2007 kell 6:15

Palgakasv sunnib inimesi paremaid töökohti otsima

Kuigi möödunud aastal kasvas keskmine brutopalk 20 protsenti, vahetaks siiski eelkõige just madala palga tõttu töökoha kolmandik eestimaalastest, selgus CV Online'i korraldatud küsitlusest.

"Palgakasv tuleb paljuski nende inimeste arvelt, kes töökohti vahetavad, kuid aastaid ühes kohas püsinud inimeste palk pole tõusnud," ütles CV Keskuse turundusjuht Helen Hinno Päevaleht Online'ile.

Kõige suurem puudus on tööturul CVO Technology Recruitmenti Eesti ärijuhi Heli Zilenski sõnul endiselt nii aktiivsetest müügimeestest ja klienditeenindajatest kui ka infotehnoloogia valdkonnas programmeerijatest ja tarkvarainseneridest. Müügi-inimesed, kellel on juba kogemust, teenivad kuus 30 000-40 000 krooni.

Zilenski sõnul sõltub palk, mida inimesele makstakse, eelkõige firmajuhist. Osa suuri ja tuntud kaubamärgiga firmasid leiab, et nad on niigi tuntud, et ei pea inimesi palgaga meelitama, või pole kohalikul Eesti juhil voli palga osas otsustada, samal ajal osa väikeseid innovaatilisi ettevõtteid annab töötajale võimaluse uuendusteks ja heaks palgaks.

Hetkel kuum