Agnes Ojala • 12. august 2007 kell 14:33

Savisaar: raudteelaste töö kaotamise eest vastutab valitsus

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles kohtumisel raudteelaste ametiühingujuhtide Oleg Tsubarovi ja Tõnu Vaetsaga, et raudteelaste töö kaotamise eest vastutab valitsus.

Eesti raudteelaste ametiühingu juhi Oleg Tsubarovi sõnul teenindasid raudteelased möödunud nädalal 15 rongi ööpäevas, aga enne aprillisündmusi oli see arv 20-28, mistõttu kaotab paarsada raudteelast töö, teatas linna pressiteenistus.

"Kujunenud on veider olukord - kui valitsus näeb ette transiidi taastamist, siis miks koondatakse praegu raudteelasi," märkis Savisaar. "Kui transiidile on otsustatud käega lüüa, siis valitsus oleks pidanud sellest õigeaegselt teatama ja ette nägema alternatiivsed võimalused, et mitte vähendada rahvuslikku koguprodukti."

Igal juhul peab Savisaare sõnul tööta jäänud raudteelastele uue töö leidmise eest vastutama valitsus. Tallinna linn on ise koondatutele juba tööd pakkunud linna ühistranspordiettevõtetes.

Hetkel kuum