Kõik Kohtla-Järve pensionärid vabastatakse maamaksust

Kohtla-Järvel on nüüd maamaksust vabastuse saamise õigus kõikidel pensionäridel, sõltumata sellest, millist pensioni nad saavad ning kas neil on eramu või elavad nad kortermajas, kirjutab Põhjarannik.

Varasema korra kohaselt vabastati maamaksust ainult vanadus- ja töövõimetuspensioni saajad, rahva- ja toitjakaotuspensioni saajatel seda õigust polnud. Peale selle ei vabastatud Kohtla-Järvel korteriomandi valdajaid, kuigi kortergi asub elamumaal. Nüüd on neil see õigus, lisaks vabastatakse maamaksust ka represseeritud.

"Maamaksust vabastatakse kuni 1000 ruutmeetri suurune maa, mis võib olla maja-, korteri-, aianduskrundi ning eragaraaži omanikul," ütles Kohtla-Järve linnavalitsuse maakorraldaja Olga Lass. "Poe oluline, kas pensionär töötab või ei." Lassi sõnul on esimesed avaldused juba laekunud. Kokku oodatakse neid 5000 ringis.

Hetkel kuum