18. oktoober 2007 kell 8:29

Mikser: riigikogu pooldab ilmselt välismissioonide jätkamist

Riigikogu väliskomisjoni esimees Sven Mikser ütles, et riigikogu enamus pooldab ilmselt välismissioonide jätkamist nii Iraagis kui Afganistanis, kirjutas ETV24.

Mikser ütles saates Terevisoon, et Iraagi missiooni teemal tulevad riigikogus kindlasti märksa pingelisemad arutelud kui Afganistani osas. "Tundub, et Afganistani teemal on valitsemas suurem poliitiline konsensus," märkis ta.

Valitsus arutab täna kõigi missioonide pikendamist järgmise aastani ning pooldab tõenäoliselt kriisipiirkondades jätkamist. Peale valitsuse heakskiitu peab missioonide jätkamist toetama ka riigikogu.

Sotsiaaldemokraatlikus Erakonnas, kuhu kuulub ka Mikser, on välismissioonide jätkamise küsimuses olnud eriarvamusi. "Enne kui valitsus on tulnud oma otsusega riigikogu ette, ei julge ma kinnitada, et kõik 60 valitsuskoalitsiooni saadikut vajutavad rohelist nuppu aga ma usun, et enamus seda kahtlemata teeb," ütles Mikser seda kommenteerides.

Hetkel kuum