Savisaar: ajan õiget linnarahva asja

Kadrin Karner 15. november 2007, 00:00

"Kõige tähtsam on see, et ma ajan õiget asja, mille taga on linnarahvas," ütles Savisaar. Tugev alkoholipoliitikaga tegelemine oli üks Tallinna linnavalitsuse kaheaastase töö vilju, mida eilsel pressikonverentsil esitleti.

"Igale naisele kaine mees," seisab linnavalitsuse tegevuste eesmärkides punkti "Eluterve Tallinn" all. Tulemus ehk hetkeseis praegu on selline, et kehtib alkoholimüügi keeld kell 20.00-08.00.

Kristiine Prismale kohtuotsusega kinnitatud alkoholimüügiluba kommenteeris linnapea: "Kohtunikud ei ole veel selgeks teinud, kui tõsine probleem on ja kuidas see mõjutab Eesti elanikkonda. Juhin tähelepanu sellele, et lisaks Prismale on tehtud otsus võtta alkoholimüügiluba ära veel kahelt kaupluselt. Ja nendest ei ole kumbki edasi kaevanud."

Linnapea avaldas lootust, et ka kohtunikeni jõuab kunagi see meelestatus, mis valitseb linnakodanike seas. Linnapea pidas silmas linna korraldatud uuringust selgunud tulemusi, mille kohaselt 69% linnakodanikest toetab öist alkoholimüügikeeldu.

Linnapea lubas Peterburi päevade korraldamist Tallinnas ja tegusat suhtekolmnurka Tallinna, Turu ja Peterburi suhetes.

"Kultuuripealinn 2011 hakkab endast kujutama kolmnurka, kuhu kuuluvad Tallinn, Turu ja Peterburi," ütles Savisaar tulevikuväljavaadete kohta suhetes Venemaaga.

Linnapea sõnul heideti Eestile Brüsselis ette oma naabrite unustamist.

"Me ei ole tegelikult neid unustanud. Meil oli algusest peale plaanis, et me teeme siin ka koos Peterburiga koostööd, ja mul on hea meel, et teine pool selle sammu vajalikkust mõistis. Olime küllaltki ühel meelel," rääkis Savisaar.

Lisaks Peterburi päevadele on plaanis tihendada õpilasvahetust Peterburiga, sest mõlemad pooled on sellest linnapea sõnul väga huvitatud. Vaatamata riikidevahelistele pingetele on linnad jõudnud kokkuleppele kestva ja edasise koostöö suhtes.

Keskerakondlik linnavalitsus on teinud ridamisi Tallinna mainet kahjustavaid otsuseid, kus teadlikult on aetud segi partei ja linna rahakott: sajad linnakorterite odavmüügid ja nende varjus kesklinna korterite kantimine erakonna toetajatele, korterimüügi kasutamine sundparteistamiseks, Sakala keskusele ebaseaduslikult lammutusloa väljastamine, erakonna kahele suursponsorile 6 miljardi krooni suuruse koolitehingu kinkimine.

Taunitav on üha uute suuremahuliste kohustuste võtmine, mis võib pealinna juba uuel aastal finantskriisi viia. Tallinnal on raskusi tänavusegi eelarve tulude poole täitmisega. Tallinn meenutab üha enam suuri Ida-Viru linnu või paari aasta tagust Ventspilsi, kus üks bojaar karistamatult jagab ja valitseb.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing