ÄP fototoimetus • 4. detsember 2007 kell 22:00

Snorase filiaal hakkab erakliente jahtima

"18. septembril algas Snorase panga esinduse muutmine filiaaliks," rääkis Snorase president Raimondas Baranauskas. "Plaani kohaselt alustab haru tegevust 2008. aasta esimeses kvartalis."

Baranauskase sõnul on pangal suured ambitsioonid eraisikutele pakutavate teenuste alal, sest just selles on pank edukas Lätis ja Leedus.

"Leedu turule tulime me minipankadega rohkem kui kümme aastat tagasi. Nende edu kordus ka Lätis. Meie hinnangul on taolisel võrgul häid perspektiive ka Eestis. Muidugi püüame me kinnitada kanda ka äriklientide sektoris," lisas Baranauskas.

"Meie eesmärk on saada üheks Baltimaade tugevamaks finantsgrupiks. Omades peakontorit Leedus, juhtides Läti kommertspanka Latvijas Krajbanka ning luues filiaali Eestis, muutub Snoras küllaltki tugevaks tegijaks kolme riigi pangandusmaastikul," seletas Baranauskas.

Kohalikud pangad reageerivad ühe Leedu suurema panga plaanidele rahulikult. "Eesti pankade vahel käib tihe konkurentsivõitlus, kuid tugev pank leiab ikka võimaluse, et tulla turule. Meil jääb soovida ainult edu," teatas SEB Eesti Ühispanga kommunikatsioonijuht.

Parex Panga filiaali juhataja Sofia Kristi sõnul on Eesti pangandusturul piisavalt ruumi. "Praegu on Eestis sisuliselt kaks panka, kellele kuulub 80% turust. Väiksemaid panku on alla kümne - seda on liiga vähe. Juba praegu jagatakse Eestis turuosasid ümber, sealhulgas ka väiksemate pankade segmendis," lisas Krist.

Autor: ÄP

Hetkel kuum