Saksa ministrile ei meeldi dollari kurss

Tõnis Oja 07. detsember 2007, 00:00

Saksamaa rahandusminister Peer Steinbrück teatas, et talle ei meeldi, et dollari kurss euro suhtes on 1,50 (10,43 krooni dollari kohta) kandis.

"Ma tahaksin stabiilset eurot, ma tahaksin tugevat ja stabiilset eurot, mis tähendab, et me peaksime sellest rääkima järgmisel G7 kohtumisel," vahendas Bloomberg ministri Berliinis antud intervjuud. Euro tugevnemine pole tema sõnul Saksamaa majandusele veel tugevat mõju avaldanud ning on teinud nafta ja teiste toorainete hinnad hoopis odavamaks. "Saksamaa seisukoht hakkab lähenema nii Prantsusmaale kui ka Suurbritanniale," kommenteeris ministri sõnu Royal bank of Canada globaalsete valuutaturgude peastrateeg Adam Cole. "Nüüd, kus majanduskasv hakkab aeglustuma, muutuvad riigid oma valuuta tugevnemise suhtes vähem tolerantseks", lisas ta.

Prantsusmaa rahandusminister Christine Legard lausus eile, et dollari kursi langemisel on piirid ning ilmselgelt on valuutaturgudel liiga palju volatiivsust.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:13
    Otsi:

    Ava täpsem otsing