24. detsember 2007 kell 7:27

Venemaal algas presidendikandidaatide registreerimine

Venemaal lõppes presidendivalimiste kampaania etapp, mille jooksul sai esitada presidendikandidaate, ning keskvalimiskomisjon asub kandidaate ametlikult registreerima.

Venemaa keskvalimiskomisjoni sekretär Nikolai Konkin ütles Interfaksile, et praegu pretendeerivad presidendi ametisse kuus kandidaati, kellest neli on esitanud parteid ning kaks on ennast esitanud ise, vahendas ETV24.

Ühtne Venemaa on esitanud Dmitri Medvedjevi, Venemaa Föderatsiooni Kommunistlik Partei - Gennadi Zjuganovi, Venemaa Liberaaldemokraatlik Partei - Vladimir Žirinovski ja Paremjõudude Liit - Boriss Nemtsovi. Ilmselt registreerib keskvalimiskomisjon Žirinovski ja Zjuganovi ametlikult kandidaatidena sel nädalal.

Pärast 27. jaanuari selgub kandidaatide lõplik nimekiri, mis kantakse 2. märtsil toimuvate presidendivalimiste valimissedelile.

Hetkel kuum