Uue aasta esimesed marjad

Henrik Aavik 04. jaanuar 2008, 00:00

Pärast ootamatut lahkuminekut oma mehest võtab Elizabeth jalge alla reisi läbi Ameerika, jättes selle käigus selja taha kõik oma mälestused, elu unistuse ja kohvikuomanikust uue kallima. Kõik selleks, et lappida kokku murtud süda. Töötades ettekandjana, sõbruneb Elizabeth inimestega, kelle igatsused on tema omadest veelgi suuremad, ja nii jõuab ta tõelisele mõistmisele üksindusest ning tühjusest. Ta hakkab taipama, et eksirännak on lahutamatu osa tema eneseotsinguist.

Mõistatusliku pealkirjaga film "Mu mustikakarva ööd" kirjeldab Wong Kar-wai talle ainuomase visuaalse joonega mõistuloo armastuse järele janunevaist inimestest. Popstaar Norah Jones kulgeb Elizabethi rollis läbi episoodiks jagatud jutustuse tegelaskujuna, kes üritab võita oma eksistentsiaalset nukrust. Kaunilt kujundatud film laseb vaatajal rännata läbi Ühendriikide idast läände ning kohtuda reisiteel Rachel Weiszi ja Natalie Portmaniga. Teos meenutab oma sulni melanhoolia, klaustrofoobse ruumi ja võrratult kauni kaameratööga režissööri kuulsaimat teost "Valmis armastuseks" ("In the Mood for Love", 2000).

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:51
    Otsi:

    Ava täpsem otsing