Bush haub araablasi ärritavat relvamüügitehingut

15. jaanuar 2008, 18:45

Ameerika president George W. Bush püüab
Lähis-Itta maha müüa suurel hulgal relvi, kirjutas täna murelikult The Arabian
Business.

Vaid tund pärast Saudi Araabiasse saabumist pakkus Bush sellele riigile võimalust osta Ameerika relvi, mis oleks üheks osaks jänkide hiiglaslikust relvatehingust Lähis-Ida riikidega. Kogu tehingu mahuks kujuneb kümneid miljardeid dollareid, lisas väljaanne.

Araablaste meelehärmiks kõigutab Ameerika oma relvatehingutega Lähis-Ida riikide praegust sõjalist tasakaalu. Ameerika loodab jällegi, et suudab luua vastukaalu Iraani kasvavale sõjalisele võimsusele.

Möödunud aastal pakkus Bush oma Lähis-Ida liitlastele 20 miljardi dollari väärtuses relvi. Sel esmaspäeval avaldasid ameeriklased, et pakuvad saudidele relvastust 120 miljoni dollari eest. Julgeolekuallikate andmetel tahab Bush Iisraelile müüa "targemaid pomme" kui saudidele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. January 2008, 18:45
Otsi:

Ava täpsem otsing