Savisaar: tahame olla edukad, kui mitte parimad

Hille Tressum 16. jaanuar 2008, 13:25

Tallinn valiti teist aastat järjest seitsme
intelligentsema kogukonna sekka, selleaastane võitja kuulutatakse välja maikuus
New Yorgis. Tallinna linnapea Edgar Savisaar peab nimetamist maailma seitsme
intelligentsema kogukonna sekka suureks tunnustuseks.

Linnapea Edgar Savisaare sõnul on Tallinna järjekordne nimetamine seitsme maailma intelligentsema linna hulka meile kõigile ja ka riigile väga suur tunnustus, vahendas Tallinna pressiteenistus.

“Selline tunnustus näitab linlaste innovatiivsust ja avatust ehk uute lahenduste kiiret omaksvõtmist. Tahame kindlasti edaspidigi pääseda edukate sekka, kui mitte saada parimaks," sõnas linnapea.

Enamus tänavustest nominentidest on seitsme maailma intelligentseima kogukonna hulka arvatud juba teist korda. Teistkordselt toodi seitsme arukaima linna hulgas välja ka Tallinn, mille nominatsiooni põhjendatakse kõrgelt arenenud e-süsteemidega. Nimelt on leidnud äramärkimist muuhulgas Tallinna üle 600 avaliku internetipunkti, edukad e-riigi programmid ja Euroopa kõige kõrgetasemelisem ID-kaardi süsteem. ICF kodulehel on tõdetud, et kuigi viimased vene väed lahkusid riigist alles 1994. aastal, on Tallinn täna arenenud linn, mille investeeringutest 77% saabub välisinvestoritelt ning 70% tööjõust tegutseb teenindussektoris.

Lisaks Tallinnale kuuluvad intelligentsemate kogukondade hulka veel Dundee (Šotimaa), Fredericton (Kanada), Gangnami rajoon Soulis (Korea), Kirde-Ohio (USA), Westchester New Yorkis (USA) ning Winston-Salem (USA).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. January 2008, 13:25
Otsi:

Ava täpsem otsing