Ansip: uus minister saab nädala jooksul ametisse küll

Agnes Ojala 20. jaanuar 2008, 17:04

Peaminister Andrus Ansip suhtub Isamaa ja
Res Publica Liidu regionaalministri kandidaati Siim Kiislerisse hästi ja usub,
et algava nädala jooksul nimetatakse ta ametisse.

„Suhtun Kiislerisse hästi. Vestlen temaga kindlasti enne avalduse esitamist presidendile, kuid mul ei ole tema võimetes põhjust kahelda,“ ütles Ansip, kelle sõnul võiks Kiisler regionaalministrina hästi hakkama saada.

Peaminister ei usu, et ka presidendil uuele regionaalministri kandidaadile midagi ette heita oleks. „Viin presidendile avalduse, kui ta Gruusiast tagasi tuleb. Ilmselt tahab ka president Kiisleriga vestelda, kuid ma ei usu, et ta avaldust vastu ei võta,“ arvas Ansip. „Usun, et uus minister saab nädala jooksul ametisse küll.“

Küsimusele, kas Siim Kiisler võiks regionaalministri ametis paremini hakkama saada kui Vallo Reimaa, ütles Andrus Ansip: „Eks aeg näitab. IRL esitas parimate ootustega ka Reimaa kandidatuuri.“

Samas kordas peaminister oma varasemat avaldust, et tema ei näinud Reimaa töös nii palju puudujääke, et oleks ise soovinud ministri lahkumist valitsusest. „Erakonnal on õigus oma minister valitsusest tagasi kutsuda ja uus kandidaat esitada. Kui IRL seda tegi, siis ilmselt on neil oma ministritele kõrgendatud nõudmised,“ märkis ta.

Ansipi sõnul on Siim Kiisleri peamised ülesanded regionaalministrina ametisse astudes tegelda regionaalhalduse ja e-valitsuse temaatikaga, jaotada euroliidu vahendeid ja rääkida kaasa ka keskkonnakaitseliste vahendite jagamisel.

Kogu valitsuse tervislikku seisundit hindas Ansip heaks. „Ei ole mingeid käärimisi, on meeldiv, töine õhkkond. Loomulikult on küsimuste arutlemisel eriarvamusi, kuid neile leitakse konsensus. Oleks halb, kui vaidlusi ei toimukski,“ rääkis peaminister.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. January 2008, 17:03
Otsi:

Ava täpsem otsing