IRL plaanib regionaalministri lahti lasta

Agnes Ojala 17. jaanuar 2008, 12:53

Isamaa ja Res Publica liidu (IRL) esimees
Mart Laar on kokku kutsunud erakonna volikogu, mis peab otsustama, kas esitada
peaministrile avaldus regionaalminister Vallo Reimaa ametist tagandada.

Erakonna pressisekretär Rauno Veri sõnul toimub volikogu istung pühapäeval. „Eks otsuse teeb volikogu. Seda, mis meelt volikogu liikmed on, ei oska öelda. See selgub pühapäeval,“ rääkis Veri.

Peaminister Andrus Ansip ütles tänasel valitsuse pressikonverentsil, et ei tea põhjusi, miks IRL ministri tegevusega rahul ei ole. „Minul konkreetselt Reimaale etteheiteid ei ole, kuid olen kuulnud IRL rahulolematusest,“ märkis ta.

Ansip selgitas: „Ministri esitab peaministrile erakond. Meil oli valitsusliidu lepingut sõlmides kokku lepitud, kes kuhu oma kandidaadi esitab ja kui erakond leiab, et minister pole erakonna programmi ja valitsusliidu lepingut piisavalt elluviinud, on tal täielik õigus minister tagasi kutsuda.“

Uut kandidaati ei ole kaitseminister Jaak Aaviksoo sõnul veel välja valitud. Andrus Ansip ütles, et suhtub seni pressis uue ministri kandidaadina märgitud Tarmo Loodusesse hästi, kuid väitis, et tegu on puhtalt spekulatsiooniga.

Samas kinnitas IRLi pressisekretär, et arvatavasti on üks kandidaate just kunagine siseminister Tarmo Loodus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. January 2008, 12:52
Otsi:

Ava täpsem otsing