Narva võitleb vee hinna tõusu vastu

25. jaanuar 2008, 07:33

Narva volikogu liige vaidlustas kohtus
veehinna tõstmise seaduslikkuse, kuna linna vee-ettevõtjal Narva Vesi pole juba
üle aasta veemüügiluba.

Volikogu opositsiooni liige Genadi Afanassjev pidas elanikele üle 40% hinnatõusu toonud otsust ebaseaduslikuks, mistõttu esitas ta halduskohtusse kaebuse linnavalitsuse detsembri lõpus vastu võetud määruse tühistamiseks.

Afanassjevi arvates ei olnud ASil Narva Vesi alust taotleda vee hinna muutmist. "Vee-ettevõtja ei ole ühisveevärgi ja kanalisatsiooni seaduse tähenduses veevarustaja, sest tema müüdav vesi ei vasta kehtestatud nõuetele," selgitas ta.

Üle aasta pole ASil Narva Vesi tervisekaitsetalituse veemüügiluba, sest vähki tekitavate trihalometaanide ehk kloori jääkühendite sisaldus vees ületab lubatud norme.

Keskerakondliku linnavõimu suhtes kriitilise Afanassjevi sõnul ei ole see linnas ainuke juhtum, kus seadusi ei järgita. Nii töötavat Narvas juba kuus aastat kasutusloata gaasikatlamaja. "On kummaline, et Eestis on selline enklaav, kus ei toimi seadused," imestas ta.

Volikogu esimehe Mihhail Stalnuhhini arvates on trihalometaanide sisalduse teema üles puhutud. "Oleme teinud mõned sammud veevõtujaamas ning kõik näitajad on normis," rääkis Stalnuhhin. "Meil on olnud eelmisel aastal mitu kohtumist tervisekaitsetalituse töötajatega ning nad on öelnud, et veemüügi luba nad anda ei saa, aga vee müüki keelata ka ei saa."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. January 2008, 07:33
Otsi:

Ava täpsem otsing