Börsikommetaar: investorid hõiskasid Jahhuuu!!!

04. veebruar 2008, 09:40

USA aktsiaturgudel oli möödunud nädalalal
viie aasta suurim tõus päras seda, kui USA keskpanga teine intressikärbe
kergitas pangandus-, ehitus- ja jaemüügifirmade aktsiaid.

Punkti pani edukale börsinädalale internetiportaal Yahoo!, mida haldava ettevõtte aktsia hind hüppas 48 protsenti 28,38 dollarile pärast seda, kui tarkvaragigant Microsoft oli teatanud, et pakub Yahoo! aktsionäridele 31 dollarit aktsia eest ehk 61 protsenti neljapäevasest sulgemishinnast rohkem.

S P 500 indeks kerkis nädalaga 4,9 protsenti, mis tähendab et aasta algusega võrreldes on indeks vaid viie protsendiga miinuses. Pärast 9,8-protsendilist kukkumist aasta alguses, mis oli kõigi aegade kehvim aasta algus USA aktsiaturgudel, on indeks nüüd kahel järjestikul nädalal tõusnud.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis möödunud nädalala 4,4 protsenti ning peamiselt tehnoloogiasektorit esindav Nasdaqi koondindeksile lisandus nädalaga 3,8 protsenti.

USA kahe suurema panga, Citigroupi ja Bank of America aktsiate hinnad kerkisid nädalaga vastavalt 11 protsendi võrra 26,69 protsendini ning 14 protsendi võrra 45,03 dollarini.

Tehnoloogiasektori poole pealt rallis reedel lisaks Yahoo! aktsiale veel Motorola, mille hinnale lisandus päevaga 10,35 protsenti 12,69 dollarini. Ettevõte teatas, et kaalub viimasel ajal kahjulikuks osutunud mobiiltelefonäris loobumisest. Otsingumootorifirma Google aktsia hind kukkus 8,5 protsenti 515,90 dollarini. Aktsia hinna kukkumises polnud süüdi mitte niivõrd Microsofti pakkumine konkurendi aktsiatele, vaid ettevõtte eelmise kvartali majandustulemused, mis jäid ootustele alla. Microsofti aktsia hind kukkus reedel 6,6 protsenti 30,45 dollarile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. February 2008, 12:06
Otsi:

Ava täpsem otsing