Kadrin Karner • 14. veebruar 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Sõõrumaa: preemia saamine oli aimatav

"Jälgides Tallinna arhitektuuri, tuleks teha midagi teistsugust," rääkis Sõõrumaa, kelle sõnul tulevad turistid Tallinna eelkõige vanalinna pärast, aga vaja oleks ka midagi tänapäevast ja vaatamisväärset.

Enamik maju on Tallinnas karbitaolised. "Tehtud just sellised, et annaks maksimaalset kasumit," kommenteeris Sõõrumaa. Sel taustal oli preemia määramine Rotermanni kvartali projekteerinud arhitektidele tema sõnul ette aimata.

Rotermanni kvartali arhitekt Villem Tomiste ütles, et nad ei osanud arvata, et seekordne preemia neile tuleb. Tomiste arvates peab kvartal ütlema seda, et linnas on hea elada. "Linnaruum ja hooned suhtlevad ümbritsevaga, linnaelanikuga," ütles Tomiste kvartali äramärkimist vääriva eripära kohta.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt