LHV: Harju Elektri kasum valmistas kerge pettumuse

19. veebruar 2008, 16:17

LHV analüütik Henri Adams märkis, et Harju
Elektri käibe kasv vastas LHV prognoosidele, kuid Harju Elektri kasumi
allajäämine 2006. aasta neljanda kvartali kasumile valmistas kerge
pettumuse.

"Harju Elektri käibe kasv vastas LHV prognoosidele – ootasime neljandaks kvartaliks 13,4 miljonit eurot, kui tegelikult tuli käibeks 13,2 miljonit eurot. Aastaga suurendati käivet 23,7%. Müük Eestisse ning Soome kasvas 2007. aastal kenasti. 2006. aasta erakordselt tugevat Leedu müüki - Leedus saadi kohe 2006. aasta alguses 2 suuremahulist peatöövõtulepingut - on 2007 aastal kenasti kompenseerimas müügi kasv Euroopa Liidu riikidesse," ütles Adams.

Adamsi sõnul valmistas Harju Elektri kasumi allajäämine 2006. aasta neljanda kvartali kasumile kerge pettumuse. "Prognoositust suuremaid kulutusi tehti pea igas valdkonnas – müüdud toodete ja teenuste kulu, turustuskulud, üldhalduskulud. Ettevõte tõi ise esile kerkinud tööjõukulutusi – suurenenud vajadus kõrgelt kvalifitseeritud tööjõu järele. Samuti märgiti ära suuremad kulutused seoses aastainventuuriga, kus korrigeeritakse erinevaid reserve. Ebasoodsaks kujunes kvartal Harju Elektri sidusettevõtetele, mis teenisid esmakordselt 2007. aasta jooksul kahjumit – 0,25 miljonit eurot. Kõik eelnev väljendus selgelt kasumireal ning marginaalides, mis jäid alla 2006. aasta neljanda kvartali omadele," rääkis analüütik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. February 2008, 16:17
Otsi:

Ava täpsem otsing