Serbia mässulised vallutasid USA saatkonna

Agnes Ojala 22. veebruar 2008, 11:03

Maruvihased serblased protesteerivad Lääne
riikide vastu, mis toetavad Kosovo ühepoolset iseseisvusdeklaratsiooni. Eile
öösel pandi põlema USA saatkond Belgradis.

Serbia pealinna kogunesid Sajad tuhanded demonstrandid. Pärast seda, kui politsei mässajaid lihtsalt niisama vaatas, rebis suurest rahvamassist lahti mitusada serblast, kes kesklinnas asuvat saatkonda kaigaste ja metall-lattidega ründasid, kirjutas The Guardian Unlimited.

Pealtnägijad kirjeldasid, kuidas kaitseta saatkonna uksed maha murti ja põlema pandi. Hiljem leiti saatkonnast üks surnukeha. “See leiti saatkonna sellest osast, mille demonstrandid põlema panid,” ütles saatkonna esindaja Rian Harris. Belgradi Pink TV andmetel oli hukkunu üks mässajatest.

Eile rünnati ka Ühendkuningriigi saatkonda. Sealne olukord aga oli märksa rahulikum.

Ühtlasi sattusid rünnakute alla Lääne firmade Belgradi esindused. Nii näiteks murti sisse ka McDonald’si restorani.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. July 2008, 14:46
Otsi:

Ava täpsem otsing