Sony Ericsson andis kasumihoiatuse

19. märts 2008, 10:21

Sony Ericsson teatas täna hommikul, et
oodatust väiksem mobiiltelefonide müük, suuremad uuringutöödele minevad kulud
ning komponentide nappus vähendab ettevõtte käivet ja kasumit.

Sony Ericssoni aktsia alustas tänast päeva Stockholmi börsil ligi 8 protsenti miinuses.

Maailma suuruselt neljas mobiiltelefonide tootja teatas, et maksueelne kasum tuleb vahemikus 150 kuni 200 miljonit eurot ning kasum kujuneb eelmise aasta sama perioodiga võrreldes väiksemaks. Samas kinnitas ettevõte oma eesmärki saada sel aastal maailma suuruselt kolmandaks mobiiltelefonide tootjaks. Praegu on kolmandal kohal Motorola.

Rootsi Ericsson, kellele kuulub 50 protsenti ühisettevõttest teatas samas, et Sony Ericssoni probleemide tõttu väheneb Ericssoni multimeedia divisjoni kasum 200 miljoni Rootsi krooni võrra 300 miljoni kroonini, kirjutab Bloomberg.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. July 2008, 12:42
Otsi:

Ava täpsem otsing