EAS jagab laevnikele 28,15 miljonit

17. aprill 2008, 16:19

Alates 14. aprillist ootab EAS
laevandusettevõtjaid taotlema laevandustoetust. Programmi eelarve on 28,15
miljonit krooni ja taotlusi saab esitada jooksvalt 2008. aasta jooksul kuni raha
lõppemiseni.

”Laevaomanike toetamisega soovib riik pidurdada Eesti kaubalaevastiku vähenemist ja tuua rohkem laevu Eesti lipu alla,” sõnas EASi ekspordidivisjoni direktor Allar Korjas. „Rohkem Eesti lipu all tegutsevaid laevu ergutaks nii tööhõivet kui ka ekspordikäivet, sest Eesti lipu all olevatele laevadele palgatakse enamasti Eesti meremehi, samuti kasutataks rohkem kohalikke teenuseid ja ostetaks siinseid kaupu,” lisas Korjas.

Toetust saavad taotleda ettevõtjad, kellele kuulub Eesti laevaregistrisse kantud ja/või laevapereta prahitud laevade registrisse kantud kaubalaev, mis kannab Eesti lippu, või ettevõtja, kes opereerib laeva prahtimise lepingu alusel sellist kaubalaeva, teatas ettevõte.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. May 2008, 14:56
Otsi:

Ava täpsem otsing