Tingas: uus tulumaksuseadus lihtsustab raamatupidaja ja raskendab omanike elu

15. mai 2008, 15:38

Äripäeva seminaril "Kuidas targalt makse
maksta?“ oma ettekandega esineva Ranno Tingase sõnul lihtsustab uus
tulumaksuseadus kindlasti raamatupidajate elu ning toob enam peavalu
finantsjuhtidele ja omanikele.

"Raamatupidaja elu muutub järgmisel aastal selles mõttes kergemaks, et ettevõtte tulumaksu deklaratsioone tuleb esitada vaid kord aastas, mitte iga kuu nagu praegu. Kui äriühingul on töötajaid, siis muidugi jääb igakuine töötasude ja erisoodustuste deklareerimine. Keerulisemaks muutub aga elu finantsjuhtidele ja omanikele, sest rahavoogude mõttes tuleb hakata arvestama avansiliste maksetega," rääkis Tingas.

Väärtpaberituru kutselistele osalistele on kindlasti positiivne muudatus see, et nad saavad investeerida maksuvabade äriühingute osalustesse ilma, et kaasneks karistav tulumaksukohustus, rääkis Tingas. „Kuna välismaale makstud litsentsitasult kaob tulumaksu kinnipidamine, siis peaks Eesti meediaettevõtetele järgmisest aastast jääma rohkem raha, sest välismaa kontsernidele makstavad litsentsitasud on sageli kokku lepitud netosummas," sõnas mees ning lisas, et dividendide maksustamise muudatuste tulemusena võiks Tallinna väärtpaberibörsil noteeritud aktsiad olla atraktiivsemad jälle neile investoritele, kes on harjunud toimetama läbi maksuvabade firmade.

Tulumaksuseaduse muudatusi tutvustavad loengute lühikava leiate aadressilt: www.aripaev.ee/seminar/
"Kuidas targalt makse maksta?"


Loeng toimub

27. mail Narvas, esineb Tõnis Jakob (vene keeles)

28. mail Tartus, esineb Hedi Wahtramäe,

29. mail Pärnus, esineb Ranno Tingas


Loengu teemad:
• Ettevõtte tulumaks 2009

- tulutu tulumaksuseadus?
- sõlmpunktid tulumaksuseaduses?
- tulumaksuseaduse muudatuste mõju
• Kuidas mõistlikult makse maksta?
- riigikohtu näited
- maksude optimeerimise võimalused

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. June 2008, 16:11
Otsi:

Ava täpsem otsing