Leedu G4S turgutab turvamehi odava õllega

28. mai 2008, 18:29

G4S Eesti infoleht kirjeldab Leedu
turvameeste elu ja märgib, et seal motiveerib G4S politseiga konkureerivaid
töötajaid odava õllega.

Kahtlemata on odav õlu vaid osa töötajate hoidmise programmist. Leedu G4S personalidirektor Zenonas Gavenas ütles: "Mõned kokkulepped ja töötaja võibki minna töötõendiga õlletehasesse." G4S turvatöötaja saab tehasest õlut poole hinnaga.

Leedus vahetub aastas kuni 100% turvameestest. Tööandjana pole G4Si konkurendid mitte teised turvafirmad, vaid hoopis teised elualad nagu autojuhtimine ja ehitus. Ära minnakse ka õpingute ja elukohavahetuse tõttu.

Leedu G4S kohta päikese all ohustab samas julgestuspolitsei, mis on hammustanud 17protsendise tüki tehnilise valve turust. Koduvalve sektoris ulatub politsei osa neljandikuni kogu turumahust. "See on täiesti ebavõrdne võitlus, kuna politsei õigused on ju palju suuremad kui turvafirmal," kommenteeris G4S turundus- ja müügidirektor Jurate Linkeviciene.

G4S on konkurentsiametile korduvalt politsei üle kaevanud, kuid seni tulemusteta.

Erinevalt Eestist tohivad Leedu turvamehed kasutada taserit ehk elektrišokiaparaati. Taserid on turvajate varustuses juba aasta aega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. May 2008, 18:27
Otsi:

Ava täpsem otsing