Sutt: kallis laenuraha vähendab pankade kasumlikkust

Agnes Ojala 16. juuni 2008, 15:09

Maailma finantsturgudel püsivate riskide
tõttu kallinenud laenuraha paneb pankade kasumlikkuse langema, ütles täna Eesti
Panga asepresident Andres Sutt.

„Majandustsüklile iseloomulikult krediidirisk kasvab, seda ennekõike kinnisvarasektoris. Mujal on riskid kasvanud märkimisväärselt vähem. Kuna aga rahvusvaheliste pankade usaldus ei ole veel taastunud, siis on laenatava raha hind kallimaks muutunud, mis omakorda mõjutab pankade kasumlikkust,“ rääkis Sutt Eesti majanduse olukorda tutvustades.

Positiivse külje pealt tõi Sutt välja, et laenusõel on muutunud tihedamaks, eelistatakse enam konkurentsivõimelisi ettevõtmisi, hinnatakse enam riske. Suti sõnul annab lootust ka see, et kui laenukasv kaubanduses ja kinnisvaras on aeglustunud, siis tööstussektor jätkab endisena.

„Panga marginaalid on viimase kahe aasta jooksul püsinud samal tasemel. Head projektid saavad jätkuvalt väga headel tingimustel rahastamist,“ sõnas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. June 2008, 11:21
Otsi:

Ava täpsem otsing