Süstemaatiline pisivargus muutus kuriteoks

Hille Tressum 19. juuni 2008, 12:48

Riigikogu võttis vastu õiguskomisjoni poolt
algatatud karistusseadustiku muutmise seaduse, mille järgi muutub süstemaatiline
pisivargus kuriteoks.

Riigikogu võttis 65 poolthäälega vastu õiguskomisjoni algatatud karistusseadustiku muutmise seaduse, mis § 199 täiendamisega muudab kuriteoks süstemaatilise varguse, teatas riigikogu pressitalitus.

Selle alusel järgneks kriminaalvastutus siis, kui isik paneb kolmandat korda toime varguse, olenemata sellest, kas eseme väärtus jääb alla või üle 1000 krooni. Eelmise aasta jooksul pani 1550 isikut korduvalt toime alla tuhande-kroonise väärtusega asja varguse, kokku panid need isikud toime 6100 väärtegu. Ligi viiskümmend isikut jäid nn pisivargustega vahele 15-korda ja rohkem.

„Aasta jooksul on korduvad pisivargad tundnud end karistamatult ja see hoiak peaks tänasest muutuma. Riigikogu näitab selle otsusega, et suudab piisavalt kiire aja jooksul, kuid samas kaalutletult toimida seadusandjana ja täita puuduva seaduselünga” ütles riigikogu õiguskomisjoni esimees Ken-Marti Vaher.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. June 2008, 12:45
Otsi:

Ava täpsem otsing