Eestlased rahastavad Venemaa arvutimänguäri

31. juuli 2008, 09:14

Eesti juhtivad riskikapitalistid shy;Toivo
Annus, Allan Martinson ja Joakim Helenius investeerisid veebi- ja videomängudega
tegelevatesse firmadesse Venemaal ja Singapuris.

Peamiselt idaturule keskendunud Martinsoni ja Heleniuse investeerimisfirma MartinsonTrigon soetas hiljuti osaluse Venemaa suurimas arvutimängude tootja- ja levifirmas Novõi Disk. Martinsoni sõnul investeeriti koos partneritega ettevõttesse 200 miljonit krooni, kirjutas Eesti Ekspress.

Venemaal muuhulgas Nintendo ainsa ametliku esindajana tegutseva firma aastakäive küündib miljardi kroonini ja aastane käibekasv 100 protsendini! Novõi Diskil töötavad esindused enam kui 150 linnas üle Venemaa, lisaks SRÜ riikides ja Baltimaades.

Firma turuosa Vene arvutimängude ja multimeedia turul küündib peaaegu kolmandikuni. Martinsoni sõnul oli investeeringu eesmärk firma kasvu toetamine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. August 2008, 17:43
Otsi:

Ava täpsem otsing