Väike rahasüst rikkale mõmmikule

Hille Tressum 07. august 2008, 08:58

Südantlõhestavate välireklaamidega lastele
raha korjavad haiglad deklareerisid mullu 161 ja 11 miljonit krooni kasumit,
kirjutab Ekspress.

"Miks on vaja küsida abi kaaskodanikelt, kui on olemas riik ja haigekassa?" küsib toetusfondi lehekülg oma abipalumise põhjuste osas ise. Ja vastab samas: "Haigla põhiravikulud haigekassa katabki, kuid seni ei ole jätkunud raha vajalike kallihinnaliste ravimite ja aparatuuri muretsemiseks, haigla remondiks ning personali täiendõppeks."

Tallinna lastehaiglal läks mullu nii hästi, et üle jäi 11 miljonit - haigla majandusaasta aruannet auditeerinud audiitorid nimetavad seda sõna otseses mõttes kasumiks.

Majandusaruanne paljastab, et lastehaigla toetusfondil on eelmistel perioodidel akumuleeritud tulemit 6, 2 miljonit krooni ja varasid kokku 10, 7 miljonit eest. Umbes 3,1 miljoni krooni eest oli fondil erinevaid väärtpabereid, enamasti võlakirju ja fondiosakuid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. August 2008, 09:21
Otsi:

Ava täpsem otsing