Lukas tegi eelarves 425 miljoni eest kärpeid

Annika Matson 12. august 2008, 16:46

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas
ütles KUKU Raadiole, et tema juhitav ministeerium läheb valitsuse erakorralisele
nõupidamisele täna õhtul eelarveplaaniga, mis mahub rahandusministeeriumi poolt
ette antud piirsumma sisse.

"Kärpeid on tehtud 425 miljoni krooni ulatuses, 8 protsenti vähenevad tegevus- ja palgakulud hariduse juhtivatel asutustel, kaasa arvatud ministeeriumil endal. Sama palju vähenevad majanduskulud kõigil riigi poolt rahastatavatel haridus- ja teadusasutustel. Ilmselt toob see kaasa baasmaksumuse langetamise," lisas Lukas.

Lukas ütles, et lisaks sellele vähendatakse poole võrra omavalitsustele makstavat toetusi, nn investeeringukomponenti, mis on õpilaste pearaha sees ja eraldatud omavalitsustele koolide remondiks. Piirsumma sisse arvestati õpetajate 12-protsedine palgatõus, koolitoidu toetus on planeeritud sama suur kui tänavu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. August 2008, 11:09
Otsi:

Ava täpsem otsing