Iga sport igatseb olümpiale

Naiste poks aga Rahvusvahelise Olümpiakomitee komisjoni kadalippu ei läbinud. Komitee vähendas pärast Ateena olümpiat 10 miljoni krooni võrra ka poksiföderatsioonile makstavat summat, sest tekkis kahtlus kohtunike töö objektiivsuses.

Olümpiakomitee üritab igal aastal vähendada meeste ja naiste vahelist lõhet olümpiamängudel. Seekord suurendati naiste jalgpallis, maahokis ja käsipallis osalevate võistkondade arvu tosinani. Olümpiakomitee oli rahul, et otsused toovad mängudele juurde kuni 80 naissportlast.

Rula- ja rulluisuharrastuse liitmine olümpiaprogrammi seisab peamiselt rahvusvaheliste organisatsioonide taga, kes peavad otsustama, kas nimetada need kaks tegevust spordiks. Alles siis saab hakata rääkima olümpiale pääsust.

Kahe spordiala liitumine on tõenäoline, sest lumelauas anti esimene komplekt olümpiamedaleid välja juba 1998. aastal ning BMX-ratta võistlusi peetakse esimest korda nendel mängudel Pekingis.

Olümpiakomitee president Jacques Rogge on öelnud, et ühtegi spordiala ei liideta olümpiaga ilma, et mõni teine sealt välja ei pudeneks.

Golf ja ragbi on juba olnud olümpiamängudel, samas kui karate ja squash soovivad debüteerida Londonis.

"Golf on meil ikka väga noor ja traditsioonideta. Tõsiseid tegijaid ootame nende hulgast, kel on praegu veel vanust alla kümne aasta. Kui aga keegi ikkagi kvalifitseerub, siis on see suur õnn ning populariseerib ala veelgi," sõnas Eesti Golfiliidu president Cardo Remmel.

Remmel mainis, et kindlasti on golf rohkem olümpiaala kui mõni praegu nimekirjas olev ala. "Kui vaadata antiikolümpiaid, siis ei olnud golfi nendel mängudel, kuigi golf on väga vana mäng. Golf on ju ise loobunud olemast olümpiaala," sõnas Remmel.

Kahjuks jäid eelmisel nädalal tummaks Eesti Squashiföderatsiooni ja Eesti Ragbi Liidu telefonid.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt