22. august 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Tallinna Sadam: Eesti kaotas osa transiiti jäädavalt

Tallinna Sadama finantsjuht Marko Raid ütles, et sadama varasemad kaubamahud ei taastu enam kunagi, samuti on Eesti mõned kaubad jäädavalt kaotanud.

„2007. aasta aprillisündmusi ja majanduse üldist jahenemist arvestades on tulemused väga head. Positiivne on see, et kaubamahu languse tingimustes oleme suutnud tulubaasi oluliselt vähem kaotada. Rõõmu teeb reisijate arvu suur kasv, seda iseäranis kruiisireisijate kasv,“ kommenteeris majandustulemusi finantsjuht Marko Raid.

„Varasemad kaubamahud ei ole taastunud ja tõenäoliselt endises koosluses enam ei taastugi. Kindlasti on kaupu, mis on jäädavalt Eesti jaoks kaotatud, kuid AS Tallinna Sadam teeb kõik endast oleneva, et leida uusi kasvuvõimalusi ja taastada katkenud kaubavoogusid,“ märkis Raid.

Tema sõnul on kaubakäibe taastumine siiski väga oodatud, sest Venemaal on suur potentsiaal. „Kaubavoogude taastumine oleks muidugi väga oodatud, sest Venemaaga seotud kaubamahtude potentsiaal on tõesti väga suur. Sellest potentsiaalist osa saada oleks Eesti majanduse jaoks kindlasti kasulik, sest tegemist oleks ju teenuste ekspordiga, mis aitab säilitada majanduse tasakaalu,“ märkis Raid.

Raidi sõnul avaldas pronksiöö ettevõttele tugevat mõju. Transpordisektori ettevõtete tulubaas sattus sellest tulenevalt löögi alla. „Kuidas iga ettevõte sellele survele vastu peab, sõltub juba väga paljudest asjaoludest - kuivõrd on suudetud ennast ümber profileerida ja leida vahendatavatele kaupadele uusi lähte- ning sihtkohtasid. Eesti transpordi infrastruktuur on väga heas korras ja kõrgelt hinnatud kvaliteediga. Vabanenud mahtudele alternatiivide leidmine ja nende sissetöötamine ei toimu aga kahjuks mitte päevade, vaid aastatega,“ märkis ta.

Teise kvartali tulemuste kohta ütles Raid napilt: „Tallinna börsil noteeritud ettevõttena oleme otsustanud sellelaadseid tulevikku puudutavaid prognoose mitte avaldada.“

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt