Quelle juht: karistusregister peaks olema lihtsamini kontrollitav

05. september 2008, 15:45

Quelle juht Mari Rahumägi ütles, et kui
karistusregistrit oleks lihtsama metoodikaga võimalik vaadata, siis ta ei
välista, et kasutaks seda oma töötajate kontrollimiseks.

Rahumägi vastas tänasele aripaev.ee päevaküsimusele, kas olete teadlik oma töötajate karistustest, järgmiselt: "Kriminaalkaristustest tegelikult ei ole. Ainus asi, mida me teame on distsiplinaarkaristused."

"Kuna meie spetsiifika pole väga õrn, siis pole selleks ka väga vajadust olnud. Kuigi lugedes ajakirjandust, siis saan täiesti aru, miks koolid peaksid süvenema õpetajate ja direktorite karistuslisti. Ja võib-olla ka juba ära kantud karistustesse. Ma saan lapsevanemana sellest suurepäraselt aru ja ma olen kahe käega selle poolt," rääkis ta.

"Ainus risk, mis meie äris saaks teoreetiliselt olla, on majanduslik risk, aga need riskid oleme ära maandanud praktiliselt igasuguse sularaha väljastamisega. Ega siin muud teha anna," märkis Rahumägi.

Quelle juht ei välista võimalust, et ta kontrolliks oma töötajaid, kui seda oleks lihtne teha.

"Kui see oleks lihtsama metoodikaga võimalik, siis ma ei välista, et me ei teeks seda. Kui me räägime niisugustest ametikohtadest nagu on laotöölised näiteks, kus on võimalik firmale ka finantskahju tekitada. Siis see oleks küll koht, kus võiks huvi tunda, sest register näitab tegelikul ühte teist, mida võib ka inimeselt tulevikus paraku eeldada," sõnas ettevõtte juht.

Kui karistusregister näitaks, et töölesoovija taust on kriminaalne, siis Rahumägi sellist inimest tööle ei võtaks. "Sõltub tööturu olukorrast. Tänases olukorras, kus enam ei ole nii kriitiline töötajatega, siis me kindlasti vaataks ja kaaluks," lisas ta.

"Tausta uurime niisama ka, ilma registrit vaatamata. Teeme taustauuringut helistades eelmistesse ettevõtetesse. See on lihtsam variant, me anname ise ausat ja objektiivset informatsiooni, siis me tahaks loota, et ka teised annavad, eriti kui minnakse poolte kokkuleppel lahku," ütles Rahumägi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. September 2008, 16:31
Otsi:

Ava täpsem otsing