Saku lahkus Tallinna börsilt

19. september 2008, 16:32

Saku Õlletehas teatas, et täna oli nende
aktsia viimast päeva noteeritud Tallinna börsil, ning kõik väikeaktsionäridele
kuulunud aktsiad kantakse üle Saku omanikfirma Carlsberg Estonia Holding OÜ
nimele.

Väikeaktsionäridele makstakse tänase päeva seisuga 194,06 krooni hüvitist aktsia kohta, teatas ettevõte börsile. Saku Õlletehas jääb Carlsberg gruppi kuuluva ettevõttena ka edaspidi osaks avalikust börsifirmast. Saku omanikfirma Carlsberg A/S aktsiad on noteeritud Kopenhaageni börsil.

Saku Õlletehase börsilt lahkumine on seotud suurte rahvusvaheliste joogitootjate ülevõtmistega, milles Saku lõppomanik Carlsberg ja tema Hollandi konkurent Heineken jagasid omavahel ühe Saku omanikfirmadest Briti joogitootja Scottish Newcastle'i. Selle protsessi tulemusel sai Carlsbergist 75% Saku Õlletehase aktsiate ainuomanik ning seaduse järgi tekkis Carlsbergil kohustus teha ülevõtmispakkumine kõikidele ülejäänud väikeaktsionäridele.

Kuna ligi 70% vähemusaktsiate omanikest otsustas selle pakkumise käigus oma aktsiad Carlsbergile müüa, sai Carlsbergist 92,4% Saku aktsiate omanik. Seepeale otsustas Carlsberg omandada 194,06 kroonise hüvitise eest iga aktsia kohta ka ülejäänud Saku aktsiad ja lõpetada aktsia noteerimine Tallinna börsil.

Saku Õlletehas tänab kõiki investoreid, kes on enam kui 12 aasta jooksul börsi vahendusel Sakut usaldanud.

Saku Õlletehas valiti eile EAS-i, Kaubandus-Tööstuskoja ja Tööandjate Keskliidu korraldatud konkursil Eesti kõige konkurentsivõimelisemaks Eesti toiduainetööstuse ettevõtteks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. November 2008, 14:06
Otsi:

Ava täpsem otsing