Lang: FBI hindab Eesti valmisolekut tõrjuda küberründeid

Hille Tressum 30. september 2008, 21:01

Täna kohtusid USA-s visiidil viibivad
ministrid Rein Lang ja Jüri Pihl FBI juhtidega, kohtumise teemaks oli võitlus
küberkuritegevuse ja küberterrorismiga.

Kohtumisel osalesid FBI abidirektor rahvusvaheliste operatsioonide alal Thomas Fuentes ja FBI küberdivisjoni abidirektor Shawn Henry, kohtumise raames käsitleti võitlust küberkuritegevuse ja küberterrorismiga ning sellealast koostööd kahe riigi vahel, vahendas justiitsministeeriumi pressiesindaja.

Langi sõnul on FBI välja arendanud rahvusliku küberekspertiisi laborite võrgu, Eesti plaanib asutada IT ekspertiisi labori Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi juurde.

“Meil on võimalus kasutada selles tegevuses USA kogemusi ja teadmisi, samuti loodame nende abile ekspertide koolitamise osas,” ütles Lang.

Langi sõnul kinnitasid FBI esindajad, et käsitlevad Eestit kui tugevat liitlast võitluses küberterrorismi ja küberkuritegevusega. “Samuti hinnatakse meie valmisolekut tõrjuda küberründeid,” kinnitas Lang. “Meie liitlassuhted võimaldavad meil arvestada Ameerika Ühendriikide abiga nii kuritegelike kui terroristlike küberrünnete puhul nii Eesti riigi kui tema kodanike ja firmade vastu.”

Lang tõdes, et kuritegevus ja terrorism küberruumis on paraku täna maailmas reaalsus, millega võitlemisse tuleb panustada. “Et olla selles vallas edukas, tuleb edendada koostööd lääneliitlaste vahel. Liitlassuhted ja koostöö USA ja FBI-ga on selles valguses Eestile väga tähtsad,” ütles justiitsminister. “Tänane töökohtumine FBI-s süvendab meie koostööd veelgi.”

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. September 2008, 21:01
Otsi:

Ava täpsem otsing