USA-s ollakse hädas korduvkasutatavate kottidega

Hille Tressum 02. oktoober 2008, 19:56

Esimene samm, mida inimesed tavaliselt
keskkonnaprobleeme teadvustades teevad, on korduvkasutatavate poekottide
hankimine. Nagu kõigega siin maailmas, on ka taaskasutatavate poekottidega
võimalik liiale minna. Sedavõrd palju liiale, et keskkonnasõbralik kaup muutub
lausa keskkonnavaenulikuks.

USA-s hinnatakse taaskasutatavaid poekotte hetkel suurima müügieduga aksessuaarideks, kirjutas keskkonnaportaal Bioneer.

Aastaga on korduvkasutatavate poekottide müüginumbrid suurenenud 76%. Mõned plastikkangast poekotte müüvad firmad räägivad koguni sajakordsest müüginumbrite kasvust. Selline hüppeline müügiedu pole üllatav, sest suured kaubandusketid nagu Wal-Mart on võtnud korduvkasutatavad kotid oma hingeasjaks. Mitmes USA linnas on aga ühekordsed plastikkotid keelatud. Selline trend on riidest kottide hinnad viidud võimalikult madalaks. Mõnel pool maksab kandmisvahend alla kümne krooni.

Korduvkasutatavad kotid on keskkonnasõbralikud vaid siis, kui neid praktikas pikka aega kasutatakse. Kui nimetatud kandmisvahendile püsivat otstarvet ei leita, siis on selle ostmine palju enam keskkonda kurnav kui kilekoti soetamine. Keskmine USA tarbija kasutab aastas üle 520 plastikkoti. Keskkonnateadlik tarbija saab aasta jooksul hakkama 1-5 riidest korduvkasutatava kandmisvahendiga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. October 2008, 20:19
Otsi:

Ava täpsem otsing