U2 kolmes dimensioonis

Christel Karits 17. oktoober 2008, 00:00

Ruumiline efekt luuakse eriliste prillide ja spetsiaalselt selleks otstarbeks saali paigaldatud uuendusliku digitaalprojektori abil. Esimesena on kinohuvilistel 3Ds võimalik vaadata legendaarse rokkbändi U2 kontsertfilmi ja dubleeritud animaseiklust "Kärbsed Kuu peale".

"Võime öelda, et alates oktoobri lõpust on Eestis avatud esimene 3D-kino. Oleme ise väga elevil ja õnnelikud, sest elamus, mille 3D-tehnoloogia kinokülastajale pakub, on täiesti erakordne," ütles Forum Cinemas ASi levijuhi asetäitja Timo Diener. "Sõnadega on seda raske edasi anda, kõige parema ülevaate saab kindlasti ise kogedes. Näiteks U2 kontsertfilmi vaadates tunned end justkui bändiga koos laval või siis jälle parimatel kohtadel publiku seas, võimas heli haarab endasse ning ainus soov on püsti tõusta ja kaasa elada."

3D-filme saab nautima hakata Coca-Cola Plaza kahes saalis. Maailma absoluutse tipptehnoloogiaga on varustatud maja suurim, 514 istekohaga saal ning 178 istekohaga saal.

Lähitulevikus jõuavad Eesti publikuni filmistuudio New Line 3D-seiklusfilm "Reis maakera südamesse" ("Journey to the Centre of the Earth") Brendan Fraseriga peaosas, samuti mitmed animafilmid erinevatelt stuudiotelt. Järgmise suve üheks suuremaks kassahitiks kujuneb kahtlemata "Jääaja" kolmas film, mis jõuab ekraanile samuti 3D-formaadis.

"Lähiaastatel on vaatajat ootamas 3D-filmide arvu märgatav kasv. Praegu ongi õige aeg end uue tehnoloogiaga harjutada, et üleminek oleks võimalikult sujuv. Kuna tegemist on inimese aju jaoks täiesti uudsete impulssidega, võib kohanemine aega võtta ning esimest korda 3D-seanssi kogedes võib osadel inimestel olla ka pisut harjumatu tunne. U2 3D-kontserdi puhul peame lisama, et kõigil filmi seanssidel kasutame ära kogu hiljuti Coca-Cola Plaza esimesse saali paigaldatud 28 000 W helivõimsuse, mis tagab unustamatu kontserdielamuse," lisas Diener.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:57

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing