Pärn: praegu sõidetakse mõttetuid marsruute

20. oktoober 2008, 18:22

GoBusi omaniku Aivo Pärna arvates on
mõistlik sõita bussidel seal, kus on ka inimesi, mitte vedada kolme inimest
pooltühjas bussis.

„Liine saavad vähendada vaid maavalitsuse esindajad ja vallavanemad ehk omavalitsuste juhid. Olen nõus sellega, et praegu sõidetakse mõttetuid marsruute. Oluline konflikt on algusest peale olnud omavalitsuse ja riigi vahel, omavalitsus tõmbab kaardi peale juti ja ütleb, et neid bussiliine tahame tellida. Aga reaalselt neil selleks raha ei ole,“ lausus Pärn, kelle arvates on omavalitsustel tekkinud arusaam, et riik ehk ministeerium, peaks nende poolt tellitud bussiliinid kinni maksma, mis on Pärna arvates tegelikult vale.

Omavalitsused peaksid valla eelarvest rohkem raha maakonnaliinidesse panema. „Bussifirmad tuleb sellest mängust välja jätta, bussifirma las veab inimesi. Omavalitsused peavad ära otsustama, kuhu nad tahavad busse. Ma saan aru, et väiksemad vallad, nagu Saaremaa ja Hiiumaa, nad on kehvas olukorras,“ lausus Pärn, kelle sõnul on siin tegemist regionaalpoliitilise küsimusega. „Peavad olema läbivad hanketingimused. Bussifirma ei peaks piletimüügiga tegelema, sellega peaks tegelema omavalitsus,“ märkis Pärn.

Kuid piletihinnatõus ei saavutaks mõnes kohas, nagu näiteks Hiiumaal, tema sõnul mingit efekti, sest piletitulu on seal peaaegu olematu. „Kui piletihinda palju tõsta, siis ei jõua keegi maksta ja keegi ei sõidagi enam bussiga," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. October 2008, 18:22
Otsi:

Ava täpsem otsing