27. oktoober 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Volkswageni aktsia täna 97 protsendiga plussis

Volkswageni aktsia hind hüppas täna keskpäevaks 73 protsenti 414,75 euroni pärast seda, kui sai teatavaks, et Porsche omab sisuliselt juba 74 protsenti Euroopa suurimast autotootjast.

Nädalavahetusel teatas sportautode tootja Porsche, et on suurendanud osalust Volkswagenis 42,6 protsendini hääleõiguslikest aktsiatest ning neil on ka optsioone (õigus osta) 31,5 protsendile lihtaktsiatest, mis annab kokku kaudse kontrolli 74,1 protsendile Volkswageni aktsiatest.

Eesmärgiks on aastaks 2009 suurendada osalust 75 protsendini juhul, kui majanduslik olukord lubab, vahendab Reuters Porsche pressiteadet. Varem on luksusautode tootja teatanud, et soovib suurendada hääleõiguslike aktsiate osaluse sel aastal 50 protsendini.

Volkswageni aktsia täna 97 protsendiga plussis

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt