Sepp: rahaturgudel toimuv ongi üks suur Valpurgi öö

28. oktoober 2008, 18:11

Riigikogu liikme Evelyn Sepa sõnul tundub,
et maailma rahaturgudel toimuv ongi üks suur Valpurgi öö, raha põleb ja
keegi soojendab selle paistel käsi.

"Muidugi on kahju, et need pole SEB võlakirjade omanikud, kes käsi soojendavad. Eks siis tuleb teinekord lihtsalt paremini ära arvata, kes on see, kes segasest olukorrast selle iga 8-nda krooni võidab ja järgmisel korral nendele panustada. Mis muud," vastas Sepp tänasele päevaküsimusele: "Kas usaldad oma raha SEB fondidesse?"

"Küllap oleks ka kõigi Eesti hoiustajate uni parem, kui nad teaksid või usuksid, et tarbijakaitse, konkurentsiamet, Eesti Pank ja ka näiteks finantsinspektsioon sekkuvad kriisi lahendustesse kindlasõnalisemalt kui seni. Vähemalt selles faasis, kus midagi on veel võimalik päästa," lisas Sepp.

SEB Pank hindas nädalavahetusel alla 200 miljoni krooni ulatuses võlakirjafondi varasid, mida pank müüs investoritele kui hoiusesarnast madala riskitasemega investeeringut. Kahe päeva jooksul enne SEB Likviidsusfondi osakute allahindlust võeti aga nimetatud fondist raha välja 226 miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. October 2008, 09:05
Otsi:

Ava täpsem otsing