Insenerid jõuavad tootjale lähemale

Piret Potisepp 30. oktoober 2008, 00:00

Järgmise aasta võitjaks kuulutatakse tugevad eksportöörid. Kuid missugune roll on inseneridel Eesti tootmisettevõtete ekspordivõime suurendamises?

Sest just eksport on võlusõna. Äripäeva hiljuti ilmunud raamatu "Võitlusse majanduslangusega. Äriplaan 2009" koostamise käigus intervjueeritud Eesti ettevõtlusliidrid prognoosivad, et järgmisel aastal läheb eriti raskeks siseturule müüvatel ettevõtetel.

Kuidas insenerid saavad kaasa aidata, et majanduslanguse kitsikuses olevad firmad saavutaksid senisest tõhusamaid tulemusi?

Just neile küsimustele otsitakse vastust innovatsioonikeskuse InnoEurope ning Eesti Inseneride Liidu korraldataval Eesti esimesel inseneride aastakonverentsil: "Uuendused inseneri töös".

Inseneride aastakonverentsi üks eesmärke on rääkida uuendustest inseneritöös ning sellest, millised on ettevõtete ootused inseneridele ja kuidas insenerid neid ootusi praeguses majandusolukorras täita saavad.

Konverents on keskkond, kus erinevate valdkondade insenerid omavahel suhtlevad ning valdkondade arengute kohta infot vahetavad. Osalejateni tuuakse inseneritööks vajalik uusim info ning uusi teadmisi saab koguda konverentsi raames toimuvate ekskursioonide käigus tootmisettevõtetesse. Bench-marking erinevates sektorites loob viljaka pinnase uute lahenduste tekkeks ettevõtetes.

Inseneride aastakonverentsi ülesanne on anda nii firmajuhtidele kui ka inseneridele innustust ja inspiratsiooni uute lahenduste loomiseks, samuti laiemat vaadet inseneeria valdkonnale. Viimane on inseneri töös kindlasti tähtsam kui teistel ametialadel. Seepärast on teine konverentsipäev pühendatud ülevaadetele põnevatest arengutest erinevates insenerivaldkondades ning konkreetsetest näidetest silmapaistvatest insener-tehnilistest lahendustest meil ja mujal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:48

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing