Eesti küberrünnakud jõudsid Briti teleekraanile

03. november 2008, 13:41

Briti menusarja Spooks tegijad võtsid mullu
Eesti vastu tehtud küberrünnakutest algest ühe oma osa tegemiseks.

Eelmisel aastal pärast pronksiööd toimunud küberrünnakud Eesti ettevõtete ja valitsusasutuste vastu leidsid päris palju kajastust rahvusvahelises ajakirjanduses. Räägiti kui uue sõja algusest. Tuleb välja, et tegemist oli lausa nii põneva juhtumiga, et andis ainest ka ühe teleseriaali osa tegemiseks.

Nimelt kasutasid Briti sisejulgeoleku MI5 tegemistest jutustava seriaali Spooks tegijad rünnakuid oma seitsmenda hooaja teises osas ära. Episoodis leiab aset juhtum, kus venelased planeerivad samalaadset rünnakut inglise arvutivõrkude vastu ning näiteks tuuakse Eesti, kus taoline asi alguse sai.

Seriaalis on rünnakud siiski natuke ulmelisemaks tehtud ning tundmatute häkkerite asemel on ründajaks vene allveelaev, mille meeskond üritab mööda mere põhja jooksvate kaablite abil rünnakut alustada.Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. November 2008, 13:41
Otsi:

Ava täpsem otsing