Obama ja McCaini viimane vaatus

ÄP praktikant 03. november 2008, 11:43

Obamal ja McCainil on ees kampaania viimane
päev, viimaseid hetki võisteldakse valijate häälte pärast, enne kui
selgub, kellest saab Ameerika Ühendriikide 44. president.

Vabariiklane John McCain külastab täna seitset osariiki alates Floridast idas kuni lõpetades oma kodumaakonna Arizonaga läänes. Demokraat Barack Obama külastab täna Floridat, Põhja-Carolinat ja Virginia osariiki. Ajaloo ühe tasavägiseima duelli käigus selgub teisipäeval, kellest saab Ameerika Ühendriikide 44. president.

Pühapäeval esines Obama Ohio osariigis. Alates 1964. aastast on Ohio osariigi võitja osutunud ka kogu kampaania võitjaks. Clevelandis 80 000 inimese ees ütles Illinoisi senaator Obama, et tunneb end hästi. „Võidame üha rohkem rahva poolehoidu ning hakkame juba arvama, et võidame valimised,“ ütles ta. Obama kritiseeris oma kõnes ka McCaini, öeldes, et McCain on algusest saadik toetanud Bushi administratsiooni tehtut otsuseid.

McCain, kes esines pühapäeval Pennsylvanias, ütles, et on kindel, et suudab valimised võita. „Me võidame siin ning me toome tõelisi muutusi Washingtoni, ma tean seda,“ lausus ta. Endine Vietnami sõja veteran pidas kõne ka New Hampshires, Petersborough’s, et rahvas lubaks tal minna edasi veel ühele missioonile ning saada presidendiks.

CNNi küsitlus näitab, et Obama edestab McCaini seitsme punktiga ning Obama juhib 50% McCaini 44% vastu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. November 2008, 15:40
Otsi:

Ava täpsem otsing