Citigroupi nõukogu pole esimehega rahul

13. november 2008, 13:15

Mõned Citigroupi nõukogu liikmed on üha
rahuolematumad nõukogu esimehe Sir Win Bischoffiga ja otsivad talle asendajat,
kirjutab The Wall Street Journal.

Üheks võimalikuks kandidaadiks on meelelahutuskompanii Time Warner nõukogu esimees ning Citigroupi nõukogu liige Richard Parsons, kirjutab majandusleht. Tema on ka USA järgmise presidendi Barack Obama praeguse majandusnõukogu liige. Juhul kui Obama pakub Parsonsile kõrget kohta oma valitsuses, siis ei tule ilmselt asendusest suurt midagi välja.

Erinevalt konkurentidest on Citigroupi probleemid kestnud juba ammu enne finantskriisi algust. Citigroupi eelmine tegevjuht Charles Prince astus amatikohalt tagasi eelmise aasta detsembris ning tema asemel sai uueks juhiks Vikram Pandit. Sellest ajast saadik on Citigroupi aktsia hind kukkunud üle 70 protsendi. Eile langes pangandusgigandi aktsia hind esimest korda viimase 12 aasta jooksul alla 10 dollari taseme.

Ajalehe teatel kardavad mõned nõukogu liikmed, et Sir Bischoff, kes elab Londonis, ei ole võimeline piisavalt adekvaatselt panga juhtimist kontrollima.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. November 2008, 21:14
Otsi:

Ava täpsem otsing