Börs: Euroopas vaikne pankade veetud tõus

21. november 2008, 14:16

Euroopa börsidel valitseb ettevaatlik
tõusumeeleolu – traditsiooniliselt veavad tõusu kehvimad sektorid – pangandus ja
tooraine.

Eile järsult USAs kukkunud Citigroupi aktsia tõusis Saksamaal 20 protsenti. UBS ja Deutsche Bank hüpasid enam kui viis protsenti.

Investorid ostsid kaevanduskompaniide aktsiaid, kuna viimased on kukkunud ettevõtete kasumitega võrrelduna madalaimale tasemele alates 1995. aastast, mil seda infot koguma hakati. BHP Billitoni aktsia hind tõusis kümme protsenti.

„Citigroupi üksusteks lammutamisest ja müügist on juba palju räägitud,“ ütles Fortis Global Marketsi vanemaktsiastrateeg Philippe Gijsels Bloombergile. „Ma arvan, et meil on veel praeguse momendi ja aasta lõpu vahel tõusupotentsiaali, kuna aktsiad on ülemüüdud. Vahest see on selle karuturu ralli algus.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. November 2008, 15:45
Otsi:

Ava täpsem otsing