Kanadas nägid sajad inimesed heledat meteoori VIDEO

24. november 2008, 10:16

Läinud neljapäeval, 20. novembril, nähti
Kanadas Alberta provintsis arvatavalt viimase kümnendi heledaimat langevat
tähte.

Veel ei ole teada, kas taevast kukkunud tulekera põles atmosfääris täielikult ära või jõudis mingi osa sellest ka maapinnale, kirjutas www.fyysika.ee. Valdav osa Maa atmosfääri jõudvatest taevakividest, mida silmaga näha võib, on kõigest liivatera mõõtu ja põlevad ära umbes 100 kilomeetri kõrgusel - teadlased nimetavad neid meteoorideks. Meteoriidiga on tegemist neil harvadel juhtudel, kui osa ainet jõuab maapinnale.

Kanadas nähtu õnnestus videona jäädvustada ühel politseinikul kell pool kuus pärastlõunal. Peale tema on enda vaatlustest teada andnud vähemalt nelisada inimest - nende ütluste ja jäädvustatud materjali põhjal saab kindlaks teha piirkonna, kuhu meteoriidikillud tõenäoliselt langeda võisid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. January 2009, 17:18
Otsi:

Ava täpsem otsing