Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maag: liha hind on tipus ära käinud

  Selle taga on tema sõnul nõudluse puudus. Maag Grupi nõukogu liige Roland Lepp lisas, et liha on maailmaturu kaup ja tema näeb selles suurt plussi, et liha kui tooraine hind on alla tulnud. "Sinna peab juurde lisama, et sel suvel lihatööstused Eestis kasumit ei teeninud," märkis Lepp. Ta avaldas lootust, et madalamad toorainehinnad aitavad ettevõtteil natukenegi plusspoolel jätkata.
  Lepa sõnul on neil jaekettidega lepingud, mis lubavad lihatoodete hinda kergitada paar korda aastas ning sellest peab teatama ette. "Ketid tõstsid tegelikult vähem hinda, kui liha hinnatõus oli," kinnitas Lepp.
  Rahuoja lisas, et praegu valitseva nõudluse puuduse tõttu on kampaaniaid järjest rohkem ja üha enam tooteid müüakse kampaaniatingimustes.
  Lepa sõnul Maag koondamisi ei plaani ning pigem vajatakse uusi inimesi. "Tööjõuga läheb meil mõneks ajaks nüüd lihtsamaks," ütles ta.
  Investeeringutest Lepp täpsemalt rääkima ei soostunud, kuid vihjas, et plaane on. "Meie koduturg on Baltimaad ja me tahame Lätis ja Leedus saada tegijaks, see on meie prioriteet," kinnitas ta.
  Lihatooteid Maag ei ekspordi, küll aga konserve. "Konserv on praegu see koht, kust king kõige enam pigistab," lausus Lepp. "Müüme küll Saksamaale ja Leetu, aga selleks peab palju tööd tegema ja messidel tooteid reklaamima, eks me sel teemal higistame küll," kirjeldas Lepp nõrgimat lüli.
  Kes konkurentidest järgimisena uksed kinni paneb? "Ega nad Eestis praegu väga kehvas seisus ei ole," ütles Lepp ning lisas, et firmade sulgemisi siiski tuleb.
  Soomlastele kuuluv Eesti suuruselt teine lihatööstus Atria jätkab Lepa sõnul pisemate lihatootjate allaneelamist. "On selge, et Atria pidama ei jää ja väikesed lihatöösted neelatakse lähitulevikus alla," ütles Lepp.
  Tema sõnul hakkavad 1990ndatel loodud lihatööstuste juhid jõudma pensioniikka ja kui järelkasvu pole, tekib ettevõtte tuleviku suhtes poolenisti sundseis.
  Praegu näitavad toorainehinnad Euroopas langustrendi. On küll nõudluse puudus.
  Nõudluse puudumine ei kergenda kindlasti mitte kellegi elu. On selge, et tekivad raskused, mida on näha väga paljudes tööstusharudes, mitte ainult lihatööstuses. Praegune majanduskeskkond kindlasti ei toeta nõudluse püsimist või kasvu. Üks võimalus hoida ennast vee peal on müüa toodangut ka väljaspool Eestit ehk kasvatades eksporti. Meie vaatame ka väga aktiivselt ida suunas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
"Tunnen, et on vaja telefon kätte võtta... ja kukun jälle töösse!"
Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
Ferrari kutsub tagasi 23 000 sõidukit
Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Nädala lood: suures skeemis paljastati Eesti firma, elekter kallineb hoogsalt edasi
Selle nädala olulisematest sündmustest tasub esile tuua üks rahvusvaheline skeem, mille paljastamisel tuli esile ka Eesti firma. Lisaks ei saanud mööda energeetikast, sest tuleval talvel ähvardab elektri hind tõusta selgelt kõrgemale, kui oli suvine hinnatipp.
Selle nädala olulisematest sündmustest tasub esile tuua üks rahvusvaheline skeem, mille paljastamisel tuli esile ka Eesti firma. Lisaks ei saanud mööda energeetikast, sest tuleval talvel ähvardab elektri hind tõusta selgelt kõrgemale, kui oli suvine hinnatipp.
Paar miljonit kilo maasikaid mädaneb Soomes põllule
Ukraina sõja põhjustatud tööjõuprobleem on peapõhjus, miks hulk maasikaid Soomes põllule on jäänud, kohati on ka vihmad maasikakorjamist takistanud, kirjutab Yle uudisteportaal.
Ukraina sõja põhjustatud tööjõuprobleem on peapõhjus, miks hulk maasikaid Soomes põllule on jäänud, kohati on ka vihmad maasikakorjamist takistanud, kirjutab Yle uudisteportaal.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.