Ettevõtja: lumekoristuse ajal sai mõnigi ametnik kinga

03. detsember 2008, 17:09

Tallinna linn tahab luua oma
lumekoristusfirma, kuid Jaakson Linnahoolduse juhi sõnul ei parandaks see
olukorda ja omal ajal linna autokoondises tööd tehes vallandati tema teada
lumekoristuse ajal nii mõnigi ametnik.

„Ettevõtlus on vaba valdkond, igaüks võib teha ettevõtteid. Kui on olemas võimalus finantseerimiseks, siis miks mitte, kes keelab. Linnal on ju olnud oma ettevõte - autobaas,“ kommenteeris Jaakson Linnahoolduse juht Urmas Teeorg täna abilinnapea Deniss Boroditši mõtet linnal teha oma lumekoristusfirma.

Teeorg töötas omal ajal ka linnale kuulunud autobaasis ning teadis rääkida, et munitsipaalettevõte ei pruugi paremat tööd teha. „Ka siis lasti lumekoristuse tõttu mõni ametnik lahti. Ega see lumekoristus seepärast lihtsamaks lähe ega probleemi ennast paranda,“ märkis ettevõtte juht.

Ressurss peab olema optimaalne ja kui tuleb tõsine torm ning tuisk, on Teeoru sõnul kõigil raske tööd teha, asi pole omandis. Jaakson Linnahooldus kaotab Tallinna linna põikpäisuse tõttu veidi alla 100 000 krooni. „100 000 on kõigi jaoks suur raha. Seda ei saa hinnata rahaliselt, sest keegi ei taha saada trahvi,“ kommenteeris Teeorg Tallinna otsust tänavakoristusfirmadele osa raha maksmata jätta.

„Sellise kiiruse ja tempoga töid teha polnud võimalik, sest see nõudis hoopis teist tehnikat,“ märkis Teeorg ning lisas, et tormiaegse ning - järgse lumekoristuste kulud on ettevõtete jaoks oluliselt suuremad kui tavapärased teede korrashoiukulud ning puuduvad ka täiendavad ressursid.

Jaakson Linnahooldus on praeguses majandusolukorras pidanud ka n-ö püksirihma pingutama. „Meie töö on seotud ka sesoonsusega, suvel on tööde maht väiksem kui talvel. Tehnika poole pealt on see probleem, kuid keeruline on ka inimestega,“ lausus Teeorg, vihjates, et talvel on vaja rohkem hooajalisi töötajaid, kelle kvalifikatsioon ja kogemused pole aga piisavalt kõrged.

Ettevõttel endal laenukoormus väga suur pole ning pooled masinad liisitud ning pooled juba välja ostetud. „Kõik sõltub finantsvahenditest, kuid meil on omafinantseerimine olnud suur,“ märkis Teeorg ning kinnitas, et nende ettevõte on hetkel likviidne.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. December 2008, 17:09
Otsi:

Ava täpsem otsing