Linnavalitsus väldib pistise juhtumit

05. detsember 2008, 16:48

Pistises kahtlustatavate linnaametnike
teemal linnavalitsus valmis rääkima ei ole. Väljastatud on vaid teade, et
Tallinna linnakantselei peatab teenistussuhte abilinnapea nõuniku Ivo Parbuse ja
Kristiine linnaosa vanema asetäitja Aleksander Raidega.

Tallinna linnavalitsuse kogu avalike suhete osakond on koolitusel, teatati linnavalitsusest telefoni teel. Rääkijal endal aga volitusi pistise teemat kommenteerida ei olnud. Linnapea abi märkis aga, et kommentaare pistise teemal annab avalike suhete osakond. Avalike suhete direktor Ain Saarna mobiilile ei vasta. Samuti ei ole siiani võtnud mobiili Taavi Aas ega ka vastanud saadetud e-kirjale.

Keskerakondlane Kalev Kallo, kelle alluvuses Ivo Parbus nõunikuna kunagi töötas, kinnitas, et pole Parbusele pistise esitamisest midagi kuulnud. „Praegu kuulen,“ ütles Kallo telefonis. Aga samas märkis ta, et nn kapo-poliitilisi operatsioone on nii palju, et sel teemal ta ei kommenteeri. „Selle jaoks on uurimisorganid,“ lisas ta.

Inimeste kohta tuleb Kallo sõnul öelda siis, kui nad on süüdi mõistetud, mitte enne. „Kui ajakirjandus tahab kohtunikurolli endale võtta, võib seda teha, aga mina sellisel teemal ei kommenteeri. Võite ise sulepeast kõik välja imeda, mida tahate,“ muutus hääl juba veidi tigedamaks.

Teine erakonnakaaslane, Ain Seppik, ütles et, Ivo Parbuse isikut ta teab, aga tema ei saa kinnitada, et pistise kahtlustus esitati just Ivo Parbusele. „Mul ei ole selliseid volitusi. Kuuldusi ma ei tahaks kinnitada. Ametlikult ma midagi ei tea. Ega kaitsepolitsei teata mitte kellelegi,“ ütles Seppik.

„Mina kinnitan, et kõik kurjategijad või potentsiaalsed kurjategijad, mida kapo viimasel ajal ametnike hulgas leiab, on keskkerakonna liikmed. Ja see teeb mind tõsiselt murelikuks ja tekitab rea küsimärke. Mina isiklikult ei usu, et kõik vähegi korruptsioonile kalduvad ametnikud, kuigi see võib ka nii olla, mis on kohtuküsimus, on keskerakonnast. Ma arvan, et siin on ka tehtud poliitilisi valikuid. Aga see on minu oletus,“ rääkis Seppik.

Kui ametnik paneb toime kuritoe, siis tuleb teda selles kahtlustada ja karistada, jäi Seppik kindlaks. Antud juhul tuleb tema hinnangul ära oodata kohtulahend, kui seda ei tule, siis tulevad teised küsimused nendele meestele, kes praegu uurimustoimikut koostavad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2008, 15:28
Otsi:

Ava täpsem otsing