Leedu uus valitsus koostab stabiilsusplaani

12. detsember 2008, 23:42

Leedu valitsuse teatel tegeleb ta
esmajärjekorras finantsstabiilsuse tagamisega ning valmistub ühtlasi
riiklikeks ning struktuurseteks reformideks.

Hiljuti määratud konservatiivist peaminister Andrius Kubilius on kogenud poliitik, kes juhtis valitsust ka kaheksa aastat tagasi. Ta tutvustas uue valitsuse tegemisi: "Valitsusprogramm pole niisama action-plaan, see tagab struktuurireformid hariduspõllul, tervishoius, riigivalitsemises ja kuluefektiivsuse. Ma usun, et majandusraskuste aeg on parim aeg väljakutsetele julgelt vastu astuda, kuna ta paneb meid tegutsema."

Leedu valitsus kärbib nagu Läti ja Eesti valitsusedki 2009. aasta eelarvet ja vähendab seejuures riigiaparaadi kulutusi. Stabiilsusplaan keskendub avaliku sektori kulutuste vähendamisele, sotsiaalsete tagatiste ümbervaatamisele, maksusüsteemi muutmisele ja eelarvetasakaalule.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. December 2008, 14:35
Otsi:

Ava täpsem otsing