Savisaar: kutsun poliitikuid üles mitte sekkuma politsei ja prokuratuuri tegevusse

17. detsember 2008, 19:14

Ken-Marti Vaher ja Rein Lang on hakanud
rabelema, kaotanud pinna jalge alt ning sekkuvad üha avalikumalt politsei ja
prokuratuuri töösse, püüdes õiguskaitseorganeid sundida tegutsema Keskerakonna
vastu, kirjutab Tallinna linnapea Edgar Savisaar oma ajaveebis.

Järgneb Edgar Savisaare seisukoht

"Jagasin tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil oma tähelepanekuid meediast. Tuletasin meelde Isamaa ja Res Publica Liidu ühe poliitiku Ken Marti Vaheri eilseid esinemisi. Vaher väitis eilsetes ERR online uudistes, et teatades sissemurdmisest tahab Keskerakond avalikkust: „eksiteele ajada ning erakonna liikmeid tabanud korruptsioonisüüdistustest tähelepanu eemale juhtida… Täna räägitakse enam mitte korruptsioonist, vaid Keskerakonna showst.”

Päev hiljem (täna, kolmapäeval) kordas sama seisukohta peaaegu sõna-sõnalt Eesti Päevaleht oma juhtkirjas: „anna sõnadele uus tähendus, pööra asi absurdiks, tsirkuseks… Nüüd räägivad inimesed jandist, mis meenutab keskpäraseid Hollywoodi põnevikke”.

Postimees kirjutas oma juhtkirjas pealkirja all „Teatraalist linnapea”, et: „Savisaar tahab avalikkuse tähelepanu ära juhtida järjekordsest pistiseskandaalist”. Näiteid taolistest hämmastavatest kokkulangevustest IRLi ja Reformierakonna ideoloogia ning päevalehtede juhtkirjade vahel võib tuua teisigi. Nõnda võimendatakse Vaheri – Langi juttu üle kogu meedia.

Ken Marti Vaher nimetas Keskerakonna tegevust „linnarpriimäelikuks taktikaks”. Ma ei tea, võib-olla Ken Marti Vaher tõesti armastab Priimäge, minule aga on ta vaid lihtsalt sõber.

Vaher ja Lang on hakanud rabelema, kaotanud pinna jalge alt ning sekkuvad üha avalikumalt politsei ja prokuratuuri töösse, püüdes õiguskaitseorganeid sundida tegutsema Keskerakonna vastu. See on kahetsusväärne, kui madalale on langenud mõned meie parempoolsed poliitikud. Eile lükati kaks ametnikku – Norman Aas ja Raivo Aeg – justkui tanki ja pandi nad vaidlema poliitikutega, samal ajal kui nende endi poliitikutest ülemused peitsid end nurga taha ja itsitasid poisikeste kombel. Oli näha, et politsei ja prokuratuuri juhtidel ei olnud eile üldse mugav olla neile sobimatus rollis. Nende asi ei ole teleekraanil vaidlemas käia, nende õigus peab selguma kohtus, nagu kriminaalmenetlus seda ette näeb.

Pole midagi imelikku, et Vaher ja Lang - vanad sõbrad poliitikaareenil – esinevad selles vaidluses ühel poolel. Mis neil muud üle jääb. Nende nn „võiduplaani” on tekkinud suured mõrad. Ja nüüd püüavad nad päästa mida veel päästa annab.

Saatsin selle sõnumi ka Eesti meediale, kuid tunnistan, et olen ettevaatlik. Varemgi on seda juhtunud, et mõni minu arvamusavaldus kaob seal ära või moonutatakse seda lubamatul kombel. Seetõttu panin selle üles ka oma blogisse – küllap jõuab minu jutt ka siitkaudu laia maailma."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. December 2008, 10:47
Otsi:

Ava täpsem otsing